سارقان، بانک ملی شعبه ممتاز را مورد سرقت قرار دادند و خسارت هنگفتی را به بانک وارد نمودهاند!
براساس اخبار منتشر شده، در تعطیلات اخیر خرداد ماه، تعدادی از سارقان به ساختمان مجاور شعبه ممتاز بانک ملی واقع در خیابان انقلاب روبروی دانشگاه تهران، وارد شده و درب تعداد زیادی صندوق امانات را باز نموده و اموال داخل صندوقها را به سرقت بردند. بهعلاوه خساراتی را به تجهیزات بانک وارد نمودند.
سارقان دستگاه ضبط تصاویر را هم با خود به سرقت بردند!
از این رو، متاسفانه آمار و اطلاعات دقیقی از اینکه تعداد سارقان چند نفر بوده و یا اینکه از چه طریقی توانستهاند به سامانه بانک نفوذ کنند، وجود ندارد.
همچنین بانک ملی طی اعلامیهای اعلام کرده است که پرونده این سرقت در اداره 17 پلیس آگاهی در درست بررسی و پیگیری است و هنوز حجم، عدد و رقم اموال سرقت شده مشخص نمیباشد.
اما در اینجا این سوال پیش خواهد آمد که سارقان چگونه به این راحتی درب صندوق امانات را باز کردهاند؟؟
مگر صندوقها به قفلهای پیشرفته مکانیکی یا دیجیتالی مجهز نبودهاند؟
در ادامه مشکلات و نقاط ضعف موجود در این صندوقها که عملیات سرقت را برای سارقان سهل نموده است، بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
عوامل دخیل در حادثه
خطای سامانه هشدار بانک
بر اساس اعلام منابع آگاه، سیستم هشدار بانک که باید هم به موبایل رئیس بانک و هم به سامانه پلیس متصل باشد، فقط به موبایل رئیس بانک متصل بوده است و این سرقت به موبایل رئیس بانک پیامک شده است.
اما بدلیل اینکه در گذشته این سامانه، هشدار اشتباهی ارسال نموده است، رئیس بانک به این پیامک توجهی نکرده و تصور کرده است مانند دفعات قبلی پیامک به اشتباه ارسال شده است.
ضعف اتاق خزانه
جهت نگهداری صندوقهای امانات میبایست محل خزانه تماماً از بتن مسلح ساخته شده باشد تا امکان تخریب دیوار با ابزار ابتدایی غیرممکن باشد.
ضعف خود صندوق امانات
تصور ما همواره بر آن بوده است که صندوق امانات بانکها دارای امنیت بالایی هستند! اما از همین سرقت جنجالی و بازکردن درب دهها صندوق امانات بانک ملی، میتوان متوجه شد که همیشه هم این حرف درست نیست.
در بسیاری از مواقع صندوق امانات هم، ایمن نیستند!!!
عدم استفاده از تکنولوژیها و استانداردهای ضدسرقت روز دنیا در طراحی و تولید صندوقهای امانات، پیشرفته نبودن قفلهای دیجیتالی و مکانیکی صندوقها، استفاده از لولای خارجی و غیرمخفی که برش لولا از کنار درب صندوق را ممکن میسازد و … باعث وقوع چنین حوادثی خواهد شد.
پس در چه صورت میتوان گفت که صندوقهای امانات، از امنیت بالایی برخوردار هستند؟؟؟
بیشتر بدانید: صندوق امانات چیست؟
امنیت صندوقهای امانات به ویژگیها، امکانات و تکنولوژیهای مورداستفاده در ساخت آنها برمیگردد.
برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، صندوق امانات حتما باید به یکی از بروزترین و پیشرفتهترین قفلهای دیجیتالی و یا مکانیکی مجهز شده باشد. بلوکهای داخل صندوقها به گونهای طراحی و ساخته شده باشند که امکان دسترسی سارق و تخریب لولا را از بین ببرند.
بهعلاوه استفاده از صندوق امانات الکترونیکی، تا حد زیادی امکان سرقت را از بین خواهد برد. چرا که قفلهای الکترونیکی این صندوقها، همراه با نصب بردهای مربوطه و سیم کشی، به سیستم شبکه کامپیوتری بانک متصل میشوند. از همین رو، هر درب پس از واردکردن کد و اثر انگشت مشتری شناسایی شده و توسط کلید نزد مشتری بازگشایی صورت میگیرد.
همچنین این صندوقها امکان کنترل تردد، تشخیص صندوقچههای پر و خالی، ارسال پیامک به مشتری و گزارشگیری را دارا میباشند. در اینصورت میتوان گفت که بانک از صندوق امانات ایمنی استفاده میکند.
اما توصیه دیگر ما به شما اینست که برای آسودگی خاطر و اطمینان بیشتر، اموال باارزش خود را به جای صندوق امانات بانک، در گاوصندوق شخصی خود نگهداری کنید.
همانطور که میدانید که صندوقهای امانات برخلاف مزایایی که دارند، دارای معایب بسیاری هستند که ترجیح بر استفاده از گاوصندوقهای شخصی و خانگی ضدسرقت و نسوز میباشد.
اجاره صندوقهای امانات در مقایسه با داشتن گاوصندوق خانگی
- محتویات صندوق امانات به ندرت بیمه میشوند و در صورت بیمه شدن هم دارای سقف و محدودیتهای بسیاری هستند.
- همچنین، فکر نکنید که تمام محتویات شما در صندوق امانات تحت پوشش بیمه است. و در صورت بروز حادثه ابهامات و عدم شفافیت در پرداخت خسارت وجود دارد.
- نگهداری نسخههای اصلی اسنادی که نیاز به دسترسی فوری به آنها دارید مانند گذرنامه، وصیت نامهها و یا کلیدهای اضافی و غیره در یک صندوق امانات ایده خوبی نمیباشد. صندوقهای امانات بانکی فقط در ساعات کار شعب و در روزهای غیرتعطیل قابل دسترسی هستند.
- در صورت فوت و یا ورشکستگی صاحب صندوق، صندوق امانات تا روشن شدن موضوع پلمپ میشود.
وقوع چنین حوادث ناگواری باعث میشود که بیشتر به فکر تهیه گاوصندوق برای منزل و یا محل کار خود باشیم. پس بهتر است پیش از وقوع حوادث ناگوار، به فکر امنیت اموال و اسناد باارزش خود باشیم!
بیشتر بدانید: محافظت از طلا در مقابل سارقان